BEKERJASAMA DENGAN MASJID AL KAUTSAR,KIM SS BUAT PROGRAM BERQURBAN UNTUK WARGA MALAYSIA

Desa Sepempang,KIM Sahabat Senua.

KIM Sahabat Senua berkerjasama dgn Pengurus Masjid Al-Kautsar Sepempang Program berqurban di Desa Sepempang,Kec Bunguran Timur-Natuna pada Idul Adha 1441H/2020 M. Kegiatan berqurban ini bertujuan untuk mewadahi bagi para pequrban yang belum memiliki tempat berqurban pada Idul Adha 1441H ini untuk bisa berqurban di Masjid Al-Kautsar. Program ini lebih ditujukan Kepada Orang2 luar terutama dari Negari Malaysia.

Teriring doa kami hantarkan semoga menjumpai tuan dan puan semua dalam keadaan sihat walafiat.

Melalui ajakkan ini kami Pengurus Qurban Masjid Al-Kautsar,Kampung Sepempang-Pulau Natuna buat program menerima sumbangan BerQurban di Pulau Melayu Pulau Natuna pada Hari Raya Idul Adha 1441H tahun ini.

Insyallah Sumbangan berbagi Qurban Tuan dan Puan semue kami terima dengan Ikhlas dan Amanah dalam menunaikannya.

Bagi Tuan dan Puan semua yang hendak berminat menunaikan Ibadah Qurban di Pulau Natuna,Bisa mendaftarkan diri Kepada Pengurus Qurban Masjid Al-Kautsar ,Desa Sepempang-Natuna.

Telepon Numbor :
+6011-3960-4882 (Tuan Mohammad Mahmood/Malaysia)
+62822-8803-9257 (Naen/Natuna)
+62822-8505-2323 (Amirudin/Natuna)

1 Bahagian Lembu/Sapi untuk 7 Orang.
Per orang RM.700 atau dalam Rp.2.2Juta Rupiah.

Cara Pembayaran Qurban Melayu Transfer Bank :
Acount Number Bank : 704-8829-583 (Nama Bank : Bank Mandiri Syariah Atas Nama : Masjid Al-Kautsar)

InsyaAllah Qurban Tuan dan Puan semue akan kami uruskan sebaik mungkin dan Tenggungjawab Kepada Allah SWT.

Berbagi Qurban di Pulau Nusantara Melayu Pulau Natuna,Berbagi Bersama untuk Mempererat tali Persaudaraan sesama umat islam.